Så går det till

Det första du som pedagog/ledare behöver göra är att anmäla din grupp/klass/förening. Efter anmälan kan du logga in på Mina sidor. Det är här du redovisar de uppgifter ni kommer att göra. Vill du anmäla fler grupper/klasser så gör du det i inloggat läge på Mina sidor.

Efter anmälan kommer du få ett välkomstbrev med information till dig och dina grupper/klasser.

För att sätta Special Olympics-klassikern i ett vidare hälsoperspektiv och i ett pedagogiskt sammanhang håller vi på att bygga upp en bank med inspirationsmaterial innehållande bildspel, övningar och filmer om en hälsosam livsstil. Allt finner du under material och länkar. Här finner du också exempel på hur ett pressmeddelande kan se ut. Detta kan du använda för att sprida vetskapen om att ni engagerat er i Special Olympics-klassikern och arbetar aktivt med en hälsosam livsstil. Har du tips och tankar kring vad just du saknar så hör gärna av dig till oss via kontakta oss.

Tävlingsinstruktion

Special Olympics-klassikern är en hälsoaktivitet för barn och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning i särskolan, gruppboenden eller idrottsföreningar. Det är enkla och lustfyllda aktiviteter som i grunden handlar om att deltagarna tillsammans, var och en utifrån sina förutsättningar, på hemmaplan ska göra de sträckor som ingår i de stora och traditionella motionsloppen inom En Svensk Klassiker (Engelbrektsloppet/Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och TCS Lidingöloppet). Special Olympics-klassikern är därför uppdelad i fyra olika rörelsemoment – Skidor, Cykel, Simning och Löpning. Förutom rörelsemomenten ingår en rolig energiutmaning.. Det är du som ledare/pedagog som bestämmer när ni fullgjort dessa fem tävlingsmoment.

Tävlingsmomenten redovisas senast den 15 maj 2020 på Mina sidor. Ni har då klarat av Special Olympics-klassikern!

Tävlingsmoment

Special Olympics-klassikern består av fem obligatoriska delar. Ni bestämmer själva när ni gör tävlingsmomenten, i vilken ordning och i vilken utsträckning din grupp/klass har förutsättningarna att göra dem. Ni redovisar era tävlingsmoment senast den 15 maj 2020 på Mina sidor. De fem delarna är:

SKIDOR – Läs mer
CYKEL – Läs mer
SIMNING – Läs mer
LÖPNING – Läs mer
ENERGIUTMANING – Läs mer

När ni gjort en sträcka loggar du in på Mina sidor och redovisar det ni gjort. I takt med att ni gör klart era tävlingsmoment kommer det att visas som en sammanställning på deltagarlistan. Här kan ni också jämföra er med andra i kommunen och/eller i landet.

När ett tävlingsmoment är avklarat kommer ni få ett diplom för det aktuella tävlingsmomentet. Energiutmaningen ansvarar du som ledare/pedagog för att gruppen/klassen/föreningen genomför samt att det är du som bestämmer när ni tillsammans klarat av uppgifterna. Allt registreras på Mina sidor.

När alla delar är klara får ni er Special Olympics-klassikerutmärkelse!

En extra chans att vinna!

 

Efter energiutmaningens avslut så väljs det roligaste och mest tänkvärda bidraget ut av en jury bestående av personer från En Svensk Klassiker och ICA. Juryns beslut går ej att överklaga. Vinnarna, som kommer få ett fint pris, blir kontaktade på de kontaktuppgifter som angavs vid anmälan.

Logo
Logga in!