Special Olympics School Days

Special Olympics School Days är en idrottsdag anpassad för särskolan, där eleverna erbjuds möjlighet att prova på olika idrotter. Gymnasieelever är ledare under dagen och konceptet innehåller invigning, prova på-stationer och medaljutdelning.

Sedan lanseringen 2015 har över 130 School Days genomförts och tusentals elever i särskolan har fått chansen att prova på idrott. Målet är att sprida rörelseglädje.

Dagen är tänkt som ett samarrangemang mellan idrottsföreningar, särskolor och svenska Parasportförbundets egna distrikt. Vilka idrotter som erbjuds beror på vilka lokala föreningar som finns på orten.

School Days Be Unified

Omkring 1,4 miljoner människor världen över deltar i olika Special Olympics Unified-sporter. Därmed hjälper de till att på ett kul sätt förändra attityder och bidra till hälsosammare liv för person med intellektuell funktionsnedsättning.

Nu tar vi Unified-konceptet till skolan. 2019 lanserade vi Special Olympics School Days Be Unified. Be Unified låter skolelever med och utan intellektuella funktionsnedsättningar prova på idrott tillsammans.

Under premiäråret genomförs fyra större dagar runt om i landet. I Östersund den 4 april deltog närmare 200 elever i aktiviteter med längskidor och snöskor. Gymnasieelever är ledare under dagen som liksom School Days-konceptet innehåller prova på-stationer och medaljutdelning.

Vill du veta mer om School Days och kanske få till en dag på din skola?
Läs mer på specialolympics.se/borja-idrotta/#school

Logo
Logga in!