Roligare frukt och grönt

Vi vet ju alla att det är viktigt att vi får i oss frukt, bär och grönsaker varje dag – vi hoppas att denna pristävling kan få barnen att vilja äta ännu mer av dessa nyttigheter!

Vi äter ju inte bara med munnen utan alla sinnen påverkar vår smakupplevelse och aptit. Kommer klassen ihåg vilka sinnen vi har? Först använder vi oss av synen när vi tittar på frukten/grönsaken, sedan luktar vi på den och kanske känner på den. Därefter stoppar vi in den i munnen och får då känna vad det är för smak och hur den låter med hjälp av hörselsinnet när man tuggar på den. Be eleverna prova själva – det blir en helt ny upplevelse!

Så här går Energiutmaningen till

I energiutmaningen gäller det att klassen/gruppen plockar fram sin lekfulla och kreativa sida. Låt fantasin flöda och skär maten i roliga former och dekorera med färgglada grönsaker. Vem gör den roligaste smörgåsen? Vem kan med hjälp av tandpetare och frukt göra ett frukt- och grönt konstverk och göra en liten vernissage? Eller varför inte göra ett fantasifullt porträtt på fruktbrickan innan ni äter upp frukten?

Klassens/gruppens bidrag dokumenteras med bild och ord eller varför inte med en liten film?

Energiutmaningen redovisas på Mina sidor senast den 15 maj 2020. Här kan ni ladda upp en bild och skriva en kort förklarande text. Har ni valt att spela in en film laddar ni upp den på Youtube eller Vimeo och kopierar in länken vid redovisningen.

Tänk på att ni tar bilder i enlighet med er verksamhets riktlinjer. Om ni inte anger något annat vid uppladdning av ert bidrag så förbehåller sig Special Olympic-klassikern och ICA Sverige AB rätten att använda bilderna/filmerna i sina kanaler.

Tips för en roligare måltid

  • Gör roliga figurer av frukt och grönsaker tillsammans med barnen.
  • Servera en fräsch och läcker efterrätt – bjud på ett glas med färska frukter och bär.
  • Dela en kiwi på två och ät med sked – enkelt och gott! Fungerar lika bra med melon och passionsfrukt.
  • Servera grönsaker i bitar och stavar tillsammans med dipsås.
  • För fler smarta, roliga och hälsosamma tips gör ett besök och låt er inspireras på www.ica.se/kompismedkroppen

Vinn pris i Energiutmaningen

Klassen/gruppen har chans att vinna fina priser från ICA Sverige om ni laddar upp uppgiften på Mina sidor senast den 12 april 2020. Klasser/grupper som laddar upp energiutmaningen på Mina sidor efter den 12 april är inte med och tävlar om dessa priser utan är med och genomför Special Olympic-klassikern 2019/2020.

Efter slutdatumet utses en vinnare av en jury bestående av personer från ICA Sverige. Juryn kommer att bedöma utifrån de mest inspirerande bidragen och motiveringarna. Vinnaren kommer att meddelas personligen via mailadressen som angavs i anmälan.

Den vinnande klassen/gruppen får fina priser från ICA samt bjuda hela skolan/föreningen/gruppboendet på frukt. Vid vinst blir ni kontaktade för att se hur detta görs på bästa sätt hos er. Det går inte att byta ut vinsten mot kontanter.

Logo
Logga in!